Rokerijada 2020. online

Četvrti festival posvećen rokenrolu “Rokerijada” koji se održava pod pokroviteljstvom opštine Petrovac na Mlavi, ove godine biće održan na drugačiji način, u online izdanju.

U skladu sa merama i preporukama koje se odnose na aktuelnu pandemiju, organizator festivala Udruženje građana “Fabrika” Petrovac na Mlavi odlucilo je da se ovogodišnje izdanje festivala održi u svedenom i online formatu.

U subotu, 26.09.2020. godine, od 20h, u Kulturno-prosvetnom centru u Petrovcu na Mlavi, održaće se takmičenje mladih autorskih bendova iz Srbije:

  • Etherstone (Kragujevac)
  • Sanitarium (Beograd),
  • Mehanizam (Užice),
  • Kulise (Jagodina),
  • Black Dot (Mladenovac),

dok Nemesis neće biti u mogućnosti da nastupi, iz opravdanih zdravstvenih razloga.

Gledaoci će moći da prate festival preko live streama na zvaicnom YouTube kanalu festivala #rokerijada , @headliner.rs web sajtu i na programu RTV Mlava.

Rokerijada je jedinstven festival rokenrola u Srbiji, koji okuplja mlade neafirmisane bendove i pruža im šansu da se prikažu publici, radionice koje se održavaju za decu i mlade imaju za cilj da im omoguće upoznavanje sa muzikom i muzičkim instrumentima i ono što je važno naglasiti, jeste, da je “Rokerijada“ humanitarnog karaktera, prethodnih godina sva sredstva koja su prikupljena na koncertima donirana su petrovačkom porodilištu.