Zabava

Jer pažnja je bitna, delimo ljubav

U susret Božićnim praznicima, Opština Petrovac na Mlavi osmislila je akciju “…jer pažnja je bitna, delimo ljubav”.

Danas je postavljena je jelka kod mosta, u centru grada, na mini platou, kao i kutije sa nazivima Krpica, Raduljko i Čepko. Akcija ima za cilj da građani ukrašavanjem jelke i donacijama, ulepšaju predstojeće praznike onima kojima je pomoć potrebna.

Među prvima, akciju su podržali Eko step pellet, Narodna biblioteka „Đura Jakšić“, Zavičajni muzej, Dom za decu i lica ometena u razvoju „Dr Nikola Šumenković“ iz Stamnice, Centar za socijalni rad, kao i JKP „Parking servis“, jer pažnja je bitna, delimo ljubav.

„Deda Mraz je poslao svoje pomoćnike i poziva svu decu i građane da pomognu i ulepšaju jedni drugima praznike. Čepko, Krpica i Raduljko zajedno sa Jelkicom (koja ispunjava želje) vas čekaju na platou kod mosta u centru u ulici Bate Bulića. Da bi Ti Jelkica ostvarila želju potrebno je samo da doneseš svoj ukras, zamisliš želju i ulepšaš njenu krošnju. Usput Čepko prikuplja čepove za osobe sa invaliditetom, Krpica sakuplja garderobu za socijalno ugrožene i Raduljko čuva igračke za mališane kojima su potrebne.Učimo jedni od drugih, darujmo jedni druge i širimo toplinu i ljubav. Hvala Ti što deliš ljubav, jer pažnja je bitna“

Opština Petrovac na Mlavi je u saradnji sa Centrom za socijalni rad opština Petrovac na Mlavi i Žagubica obezbedila oko 200 paketa za decu iz porodica koji su korisnici novčane socijalne pomoći i za naše starije sugrađane koji su materijalno ugroženi.

Najnovije objave