Vesti

Održana prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u Petrovcu

Danas, 6. januara, održana je prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u 2021. godini. Među prvima koji su se odazvali akciji, bili su naši sugrađani i rudari iz Krepoljina i okolnih naselja. Sekretar Crvenog krsta Petrovac na Mlavi, Moma Stanimirović nada se da će se u narednom periodu prikupljati dovoljno jedinica krvi, kako bi se pomoglo našem zdravstvenom sistemu, kako ne bi došlo do otkazivanja intervencija.

Takođe, današnjoj akciji prisustvovali su volonteri Crvenog krsta Petrovac na Mlavi, studenti prve godine Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, sa smera Socijalni rad i socijalna politika, koji su ovom prilikom realizovali svoju praksu.

Ovom prilikom oni su pozvali sve mlade da se priključe volonterizmu, koji je njima bio koristan u mnogim sferama života, kao i za odabir fakulteta.

Naredna akcija dobrovoljnog davanja krvi održaće se 16. januara u selu Oreškovica.

Crveni krst Petrovac na Mlavi u saradnji sa Kolom srpskih sestara iz Petrovca na Mlavi, obezbedio je za decu, korisnike narodne kuhinje, paketiće za Božić, koji će danas biti uručeni roditeljima