Vesti

Petrovac na Mlavi – Za krst Časni kreni!

Nakon višegodišnje pauze ovo je druga godina zaredom kako je, na Bogojavljenje, organizovano plivanje za Časni krst u Petrovcu na Mlavi.

U plivanju je učestvovalo 17 takmičara koji su na znak: „Za krst Časni kreni!“ preplivali deonicu od 33 metra na reci Mlavi, koja simbolizuje 33 godina života Isusa Hrista. Najstariji učesnik na današnjem plivanju je imao 58 godina.

Prvi je do bogojavljenskog krsta doplivao Lazar Grubić iz Petrovca na Mlavi, a Časni krst je predat najmlađem ovogodišnjem učesniku Aleksandru Paunoviću iz Velikog Laola, koji je juče, na Krstovdan, proslavio 14. rođendan.

Na obali reke Mlave gde se održavalo takmičenje, bila je postavljena kutija Humanitarne organizacije „SPOJI“ iz Insbruka, za prikupljanje dobrovoljnih priloga za socijalno ugrožene porodice sa više dece u Srbiji i na Kosovu i Metohiji. Osnivači ove organizacije su meštani Velikog Laola koji žive u Inzbruku, u Austriji.

Takmičenje je održano uz Blagoslov Crkve Svetog Vaznesenja Gospodnjeg iz Petrovca na Mlavi, uz podršku opštine Petrovac na Mlavi i opštinskog Sportskog saveza.