foto: fondacija Budi Human
Vesti

Humanitarni bazar ZA PETRU ŽURKIĆ

Humani ljudi ovoga kraja su se udružili i organizuju HUMANITARNI BAZAR ZA PETRU ŽURKIĆ, u petak, 9. aprila u Petrovcu na Mlavi.

Petra Žurkić rođena je 2015. godine, u Požarevcu, kao preveremeno rođena beba, u sedmom mesecu. Po rođenju je prebačena na neonatologiju, gde je ostala bez kiseonika par minuta. Sa nepunih pet meseci dobila je dijagnozu – cerebralna paraliza.

Do sada je išla na razne vežbe, logopedske tretmane i banjska lečenja, kako bi poboljšala svoje fizičko stanje, a nedavno je imala četvrtu operaciju u svom životu, nažalost ne i poslednju. Oporavak nakon operacije teče sporo, bol je još uvek prisutan, noge podrhtavaju… Ali, Petra ne odustaje.

Pred njom je još jedan ciklus terapija na Institutu za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju u Beogradu, zatim je zakazana za 17.maj neurorehibilitacija u Hrvatskoj u poliklinici Glavić i tu ste nam potrebni vi, jer deo sredstava i dalje nedostaje.

Podržite Petru u svojoj borbi! Pošaljite sms 937 na 3030 ili posetite HUMANITARNI BAZAR ZA PETRU ŽURKIĆ, u petak, 9. aprila, u prepodnevnim časovima, na trgu u Petrovcu na Mlavi.