Vesti

“Miholjski susreti sela” biće održani u Braničevu 30. oktobra

Manifestacija “Miholjski susreti sela” biće održana u Braničevu 30. oktobra 2021. godine. Po prvi put, meštani svih sela opštine Goubac predstaviće svoje kulinarske specijalitete, zanatsko umeće i veštine izvođenja igre i pesme u okviru izlagačkog i takmičarskog programa.

Biće ovo prilika za meštane golubačkih sela da se podsete bogatstva rodnog kraja. Sa druge strane, posetioci će imati jedinstvenu priliku da na jednom mestu, u samo jednom danu, upoznaju stvaralaštvo i mentalitet ljudi koji žive između moćnog Đerdapa, mističnog Homolja i zlatnog Peka. 

Posebnost manifestacije se ogleda u nekoliko aspekata. Pre svega, prvi put se organizuje druženje meštana svih sela u opštini Golubac. Ujedno, manifestacija je međugeneracijski susret. Za mlade, ovo je prilika da osete duh vremena svojih baka i deka. Za starije da se podsete vremena koje se vratiti neće. Konačno, u centru pažnje je stvaralaštvo žena u seoskim sredinama.

Opština Golubac je jedna  od dve opštine Braničevskog okruga, koja če realizovati manifestaciju “Miholjski susreti sela” pod pokroviteljstvom  Ministarstva za brigu o selu i opštine Golubac.

foto: TO Golubac