Vesti

Prva letnja akcija biće održana 01. juna

Na konferenciji za medije, šefica kabineta predsednika opštine Petrovac na Mlavi Hristina Đorđević i sekretar Crvenog krsta Petrovac na Mlavi Moma Stanimirović, uputili su apel svim građanima naše opštine da se priključe Letnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi. Prva letnja akcija biće održana 01. juna u prostorijama Crvenog krsta Petrovac na Mlavi u vremenu od 09h do 14h.

“Obzirom na to da nam je 04. juna Dan opštine, mi smo kao opština odlučili da se priključimo ovoj akciji. Smatrali smo da nema boljeg načina da se našoj zajednici odužimo, odnosno da učinimo nešto dobro – da damo krv, ko god da je u mogućnosti. Danas smo održali sastanak sa direktorima naših Javnih preduzeća, ustanova, institucija kao i rukovodiocima odeljenja Opštinske uprave, koji su sa velikim zadovoljstvom prihvatili učešće u akciji, kako bismo svi zajedno motivisali sve zaposlene u opštini da daju svoj doprinos ovoj plemenitoj akciji.

Važno je napomenuti da je velika nestašica krvnih jedinica, kako u našoj opštini, tako i u celoj Srbiji i zato je veoma važno da se svi zajedno priključimo akciji dobrovoljnog davanja krvi“, rekla je šef kabineta predsednika Opštine Hristina Đorđević.