Vesti

U Petrovcu na Mlavi obeležen Svetski dan prevremeno rođenih beba

Drugu godinu zaredom u Petrovcu na Mlavi je u organizaciji Direkcije za omladinu i sport, obeležen Svetski dan prevremeno rođenih beba – Malih divova. U saradnji sa Kulturno prosvetnim centrom odigrana je predstava u produkciji MoniCArt teatra, pod nazivom “Pipi i Pan u potrazi za Crvenkapom”. Glumci Nikola Ugrinović i Jovana Mladenović su i autori teksta, a u podeli je i glumac Danilo Petrović. Kreator i supervizor ove predstave je Monika Romić. Pred prepunom salom petrovačkog pozorišta deca su svojim junacima obećala da će čitati knjige, što je ujedno i ideja ove predstave.

Ovom prilikom su podeljeni paketići malim divovima koje je obezbedilo preduzeće Kastrum Viva, XOXO design je zaslužan za balone sa natpisom “Mali div”, Hypotrade je obezbedio štampani materijal, generalni poktovitelj je opština Petrovac na Mlavi

Ovom predstavom se Kulturno prosvetni centar pridružio republičkoj manifestaciji “Noći pozorišta u Srbiji“, u okviru koje će 25.11. biti odigrana predstava Čudo u Šarganu, užičkog amaterskog pozorišta.