Vesti

“Dečakova priča” u galeriji “Krug”

U Galeriji “Krug” u Petrovcu na Mlavi večeras je svečano otvorena samostalna izložba slika umetnika iz Majdanpeka, Aleksandra Mitrovića, pod nazivom DEČAKOVA PRIČA. Izložbu čini 11 umetničkih dela koja predstavljaju unutrašnju borbu čoveka koji pokušava da svoju snagu pronađe u detetu koje je odavno ostavio za sobom.

Aleksandar je rođen je 1991. godine u Majdanpeku, Fakultet primenjenih umetnosti završio je u Beogradu. Kao autor učestvovao je na više od 20 grupnih izložbi, a samostalno je izlagao 6 puta u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za doprinos razvoju vizuelne umetnosti. Organizator je i brojnih edukativnih i kreativnih radionica za mlade.

Svečano otvaranje izložbe ulepšali su Angelina Stanisavljević, koja je nedavno osvojila prvo mesto na Republičkom takmičenju u tradicionalnom pevanju i Milutin Dušanović koji je takođe nedavno osvojio prvo mesto sa svojim likovnim radovima, dok je na Republičkom takmičenju “Deca komponuju” osvojio drugo mesto sa svojom autorskom kompozicijom .

Izložba će biti otvorena do 30. juna.