Vesti

„AVANTURA POČINJE OVDE“ TO Petrovac na Mlavi na Međunarodnom sajmu turizma

Turistička organizacija opštine Petrovac na Mlavi je za 45. Međunarodni sajam turizma u Beogradu pripremila predstavljanje turističkih sadržaja preko kreativnih prezentacija po danima, kako bi savremenom turisti, kroz kompletan doživljaj približila svoje turističke aktrakcije.

1. DAN ČETVRTAK, 22.02.2024. godine „ZAMISLI – PROBAJ – ZAVOLI“

Prvi dan Sajma turizma Turistička organizacija opštine Petrovac na Mlavi je posvetila predstavljanju ukusa lokalne gastronomije. Dobar zalogaj je postao jedan od prioriteta u zahtevima modernog turiste, a autentičan ukus područja je neraskidiv deo imidža opštine. Opština Petrovac na Mlavi je destinacija koja se na turističkom tržištu već izdvojila po specifičnom i kvalitetnom doživljaju koji pruža svakom posetiocu, a na ovogodišnjem Sajmu će Udruženja žena „Dobrnjke“ i „Starčevljanke” predstaviti svoje manifestacije kroz autentičan gastro trenutak.

2. DAN PETAK 23.02.2024. godine ,,UR-QR”

Drugi dan je rezervisan za predstavljanje pilot projekta vezanog za vodenice u Bistrici, odnosno za savremen vid interakcije sa posetiocima kroz digitalizaciju (QR kodove).

U skladu sa ovakvim vidom predstavljanja, želja nam je da se kroz inovativni razvoj sasvim novog turističkog proizvoda na turističkom tržištu Srbije posvećenog vodeničarstvu, obratimo specifičnom segmentu turista kroz specijalizovane programe i autentičan pristup“ poručuju iz TO Petrovac na Mlavi.

U sklopu prezentacije novog turističkog proizvoda opštine, za goste će biti upriličena degustacija „vodeničarskog dočeka”, odnosno degustacije gastronomskih proizvoda od brašna sa vodenica, vina iz lokalnih vinarija „Kuća vina Popović“ i „Milanov podrum“ i sira Mlekare „Ekofil“.

3. DAN SUBOTA 24.02.2024. godine „RAZMRDAJ SE”

Prvi dan vikenda, a treći dan Sajma, Turistička organizacija je posvetila opuštenijem načinu provođenja slobodnog vremena. Kroz predstavljanje zdravijeg i aktivnijeg načina života i mogućnosti za avanturističke i adrenalinske sadržaje, Planinarsko društvo „Gornjak“ i članovi Udruženja „Fabrika“ pružaće posetiocima sve informacije vezane za boravak u prirodi i uživanje u rock muzici na manifestaciji „Rokerijada“.

4. DAN NEDELjA 25.02.2024. godine „NOĆ, DVE, TRI I POŽELEĆETE VIŠE”

Nedelja je rezervisana za prezentaciju smeštaja namenjenog različitim tržišnim segmentima posetilaca. Posetioci će na štandu moći da dobiju sve informacije, kao i nov dvojezični katalog u kome su predstavljeni svi ugostiteljski i smeštajni objekti.

Štand Turističke organizacije opštine Petrovac na Mlavi se nalazi u hali 4.