Vesti

LU “Trest” obeležilo 125 godina postojanja

Svečanom sednicom Lovačko udruženje “Trest” je subotu obeležilo 125 godina postojanja. Svečanosti je prisustvovao predsednik Lovačkog saveza Srbije Bratislav Ćirković koji je u ime Saveza posebnu Plaketu dodelio Lovačkoj sekciji Kamenovo za zasluge na unapređenju lovstva i zaštiti životne sredine, a n a predlog LU „Trest“.

LU “Trest” je Plakete povodom jubileja dodelilo Saši Nikoliću iz Pankova i Opštini Petrovac na Mlavi, koju je primio pomoćnik predsednika opštine Nemanja Stanojević.

Ovom prilikom su proglašeni počasni članovi: Radiša Jovanović, Momir Jovanović, Kokan Vladimirović i Ljubiša Belić.

Na svečanosti su dodeljena i priznanja Lovačkog saveza Srbije – Lovački orden, za zasluge na unapređenju lovsta. Dobitnici Zlatnog oredna su: Saša Lazarević, Goran Gajić i Slobodan Perić.

Srebrni lovački orden su dobili: Ivan Lukić, Mališa Antić, Ljubiša Vasiljević, Danijel Lalić, Bora Aleksić, Milkica Milić, Nidža Krinulović i Goran Simić. Dobitnici Bronzanog lovačkog ordena su: Božidar Mitić, Nebojša Mučilović, Nebojša Floranović, Milan Marković, Stefan Ilić, Lazar Milanović, Dejan Lazarević, Saša Savić, Aleksandar Živković, Vladan Milanović i

Nikola Milosavljević. Pre svečane održana je redovna godišnja Skupština LU “Trest” na kojoj je podnet izveštaj za prošlu godinu i plan rada i aktivn osti za 2024. godinu.