Vesti

19. Memorijalna trka Dragutin Tomašević 25. maja 2024.

Jedan od najznačajnijih atletskih događaja u našem regionu, Memorijalna trka Dragutin Tomašević biće održana 25. maja 2024. godine, ove godine 19. put. Danas je održana prva sednica na kojoj je formiran Organizacioni odbor, a potom je razmatrano 20 tačaka dnevnog reda, u sklopu pripreme trke.

Pored glavne trke koja će startovati iz Bistrice, kao i ranijih godina u centru Petrovca na Mlavi biće organizovane ulične trke predškolske i školske dece.

Jedna od novina je da prvoplasirani učesnici ovih trka, srednjoškolskog uzrasta, na 800 i 1.000 metara, budu i novčano nagrađeni.

Direktor trke i predsednik Atletskog kluba „Dragutin Tomašević“ Zoran Stojanović pozvao je sve sugrađane koji žele da učestvuju u trci da dođu na neki od treninga kluba na stazi Kamenovo – Petrovac, svakog dana u popodnevnim satima, kako bi dobili instrukcije kako da se najbolje pripreme za glavnu trku, ali i sve ostale, a pre svega kako da kao učesnici uživaju u ovom atletskom spektaklu u našoj opštini.

Organizator 19. memorijalne trke Dragutin Tomašević je Atletski klub koji ponosno i nosi ime prvog srpskog olimpijca, uz podršku Sportskog saveza opštine i drugih ustanova, pod pokroviteljstvom Opštine Petrovac na Mlavi.