Vesti

Petrovački “Vukovi” najtrofejniji klub na Državnom prvenstvu u Vrnjačkoj Banji

Ovog vikenda, 16. i 17. marta u Vrnjačkoj Banji je održano 14. Državno prvenstvo u sportskom obaranju ruke, u organizaciji Saveza Srbije za sportsko obaranje ruke i Sportskog saveza Srbije. Na Prvenstvu je učestvovalo 25 klubova sa oko 300 takmičara. Klub „Vukovi“ iz Petrovca na Mlavi je na Prvenstvu imao 12 svojih takmičara, u juniorskoj, seniorskoj, master kategoriji i kategoriji žena, koji su ostvarili odlične rezultate:

  • U kategoriji juniora do 18 godina Filip Lukić je bez izgubljenog meča osvojio zlatnu medalju.
  • U ženskoj konkurenciji Sumeja Zejnelović je osvojila bronzanu medalju.
  • U kategoriji seniora do 100kg Saša Koprivica osvojio srebrnu medalju, desnom rukom.
  • U kategoriji seniora 110+ Ljubodrag Krstić je osvojio zlatnu medalju, bez izgubljenog meča i postao apsolutni šampion Srbije među seniorima.
  • U master kategoriji do 90kg Nenad Rakić je osvojio bronzanu medalju.
  • U master kategoriji 90+ Radiša Milojković je osvojio zlatne medalje, i levom i desnom rukom i postao apsolutni šampion Srbije u master kategoriji.

U amaterskoj kategoriji iz ovog kluba nastupio je Eldin Hurić.

Klub za sportsko obaranje ruke „Vukovi“ osnovan je u Petrovcu na Mlavi 2018. godine, od kada učestvuje ma svim državnim, evropskim i svetskim takmičenjima. Nekoliko godina unazad Klub „Vukovi“ je domaćin i organizator Internacionalnog kupa „Mlava Open“ u Petrovcu na Mlavi.

Još jedno značajno takmičenje predstoji klubu u Slovačkoj, gde će se od 2. do 12. maja održati Evropsko prvenstvo, gde će klub iz Petrovca na Mlavi predstavljati Ljubodrag Krstić, u kategoriji seniori 110+ i Radiša Milojković, u kategoriji master 100+.