Vesti

Svečano otvoreni XIV Gulini dani

U sredu, 20. marta 2024. godone u Kulturno – prosvetnom centru Petrovac na Mlavi svečano je otvoren Festival glumačkih ostvarenja „Gulini dani“, festival koji se održava 14. put u čast Dragoljuba Milosavljevića Gule, glumca rodom iz Petrovca na Mlavi.

Crveni tepih, blicevi fotoaparata, veliki broj ljudi na ulazu u Dom kulture i sala ispunjena do poslednjeg mesta na otvaranju.

U prisustvu zvanica, među kojima su bili i članovi porodice Dragoljuba Milosavljevića, “Guline dane” je otvorila predsednica Skupštine opštine Petrovac na Mlavi Hristina Đorđević.

Do 27. marta u takmičarskom delu Festivala biće odigrano sedam predstava pozorišta iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. U svakoj predstavi nagrađivaće se najbolje glumačko ostvarenje, za koje će glumcu pripasti Plaketa Dragoljub Milosavljević Gula.

Festival je otvorilo Pozorište “Stevan Sremac” iz Crvenke, predstavom “Laže i paralaže” po tekstu Jovana Sterije Popovića, u režiji Radoja Čupića.

Prema odluci žirija Festivala u sastavu: Ksenija Krnajski rediteljka, Nikola Ugrinović glumac i Dragan Jovičić Jović reditelj – dramaturg, predsednik žirija, Plaketa za najbolje glumačko ostvarenje pripala je Gordani Jelić Mešter, za ulogu Jelice.

Drugog dana Festivala predstaviće se pozorište iz Trstenika sa “Srpskom dramom” Siniše Kovačevića.

14. Festival “Gulini dani” je humanitarnog karaktera, zahvaljujući prijateljima festivala i Kolu srpskih sestara Petrovac na Mlavi, tako da je ulaz slobodan, a u holu Doma kulture prikuplja se prilog za najugroženije porodice.