Vesti

Pojačana kontrola saobraćaja od 25. aprila do 1. maja

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će pripadnici Uprave saobraćajne policije od 25. aprila do 1. maja sprovesti akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije tzv. presretačima, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

U sklopu ove akcije, koja se realizuje u saradnji sa organizacijom ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope), u sredu, 1. maja, biće sprovedena akcija „Speed Marathon”, tokom koje će na najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno od 00 do 24 časa.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da pruže doprinos efikasnijem sprovođenju akcije i podizanju bezbednosti saobraćaja tako što će predložiti deonice puteva na kojima će pripadnici saobraćajne policije kontrolisati brzinu.

Predlozi treba da sadrže preciznu lokaciju, odnosno putni pravac, i mogu se odnositi na puteve u naselju i van njega.

Predloge je potrebno slati na imejl adresu Uprave saobraćajne policije usp@mup.gov.rs najkasnije do srede, 24. aprila.