Vesti

Iz Švajcarske se vratili u Ždrelo i započeli posao u turizmu

Marijan i Bojana su rođeni u Švajcarskoj. Tamo su se školovali, pre desetak godina zasnovali porodicu, dobili dve ćerke, a pre oko godinu dana odlučili da se vrate u selo Ždrelo, na Marijanovu dedovinu, i tu započnu sopstveni posao u turizmu.

Nedavno je na adresi Veliki Lug Ždrelo počeo sa radom objekat „Natura bungalow“, sa 3 jedinice za smeštaj do po 4 osobe, izgrađen i opremljen u skladu sa prirodom koja ga okružuje i samim nazivom, sa drvenom stolarijom, od prirodnih materijala.

Selo Ždrelo, kao jedno od najlepših sela u Srbiji, ali i kao kandidat za najbolje turističko selo u svetu, pruža niz sadržaja savremenom turisti koje može odavde da obiđe. Prvi gosti „Natura bungalowa“ su bili planinari, mladi bračni parovi, kao i poklonici koji su odavde posećivali manastire u okruženju. Mladi vlasnici sada pažljivo prate utiske i želje gostiju, kojih je od otvaranja već bilo i iz Srbije i iz inostranstva, i planiraju kako da upotpune i obogate sadržaje.

Interesantno je to što su ova tri objekta Bojana i Marijan, koji je stolar, sami gradili, uz pomoć prijatelja i porodice, a veliku radost ovom mladom paru donelo je to što su ih kolege, uposlenici u turizmu ovog dela opštine, dočekali raširenih ruku, ponudivši pomoć i saradnju.

Bojana i Marijan kažu da se nisu pokajali što su načinili takav preokret u svom životu, jedino su strahovali kako će se deca uklopiti u potpuno novu sredinu. Danas njihove dve ćerke, koje pohađaju školu u Ždrelu, kažu da ni za šta na svetu ne bi menjale novi dom, selo i drugare u njemu.

Puni ideja, planova i pozitivne energije mladi par Pavlović poručuje onima koji su na možda sličnoj prekretnici da su hrabrost, dobra ideja i upornost recept za uspeh.