Vesti

U Starčevu održana 1. Tortijada

U organizaciji Udruženja žena “Starčevljanke” pod pokroviteljstvom Opštine Petrovac na Mlavi u nedelju je održana 1. “Tortijada” u Starčevu. U takmičenju za najlepšu i najukusniju tortu takmičila su se udruženja sa područja opštine Petrovac na Mlavi, iz opštine Veliko Gradište Udruženje “Češljevobarke” iz Češljeve Bare, Kolo srpskih sestara iz Požarevca i udruženje žena iz Lugavčine.

Žiri sastavljen od žena koje se bave izradom torti i slatkiša proglasio najbolje u dve kategorije:

Najukusniju tortu je spremilo Udruženje “Pomeljarke” iz Bistrice, drugo mesto je pripalo udruženju žena iz Ždrela, treće Udruženju žena „Zlatne ruke Kladurova“.

Najlepša je bila torta koju su pripremile žene iz Trnovča, drugo mesto u ovoj kategoriji je pripalo Udruženju žena „Dobrnjke“, treće Udruženju žena iz Ćovdina.

Ovo je nova manifestacija, ali prema oceni prisutnih i znajući trud i entuzijazam žena Starčeva postaće tradicionalna i jedna od najslađih. Podršku organizaciji su pružili i Turistička organizacija Petrovac na Mlavi, Kulturno – prosvetni centar, Nacionalni savet Vlaha Srbije i Mesna zajednica Starčevo.