Vesti

Besplatni udžbenici za učenike od 1. do 4. razreda dostavljeni školama u opštini Petrovac na Mlavi

Danas je na području opštine Petrovac na Mlavi obavljena primopredaja besplatnih udžbenika za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola.

Nakon isporuke u OŠ “Bata Bulić” udžbenici su dostavljeni školama u Rašancu, Ranovcu, Melnici, Oreškovici, Velikom Laolu, Burovcu i Šetonju. Vrednost dostavljenih udžbenika iznosi 8.103.000 dinara, od čega je 40% učešće Opštine Petrovac na Mlavi, a 60% Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

Pomoćnik predsednika Opštine Nemanja Stanojević je u izjavi za medije rekao da je petrovačka opština na području Braničevskog okruga u ovoj godini najviše izdvojila za besplatne udžbenike, kao podršku porodicama i obrazovanju.

OŠ “Bata Bulić”, uz zadovoljsvo zbog dobijanja besplatnih udžbenika za učenike od 1. do 4. razreda, novu školsku godinu započinje sa mogućnošću produženog boravka za učenike 1. i 2. razreda, u toku je uređenje školske biblioteke, kao i obezbeđivanje posebne učionice za interaktivnu tablu.

I u OŠ “Jovan Šerbanović” u Ranovcu danas su dostavljeni besplatni udžbenici, a u petak 30. avgusta u ovoj školi će biti priređen prijem za učenike 1. i 5. razreda.

U novoj školskoj godini ova škola će imati jedno odeljenje više, odnosno dva odeljenja petog razreda, što će ukupno biti 13 odeljenja u ranovačkoj školi, gde u narednim mesecima sledi bogat program i škole i Naučnog kluba na području opštine.