Vesti

Preminuo sportski novinar Milan Ilić

Milan M. Ilić, sportski novinar preminuo je u subotu, 6. marta 2021. godine u 79. godini života.

Milan Ilić rođen je 19. januara 1943. godine u Petrovcu na Mlavi. Do odlaska u Beograd 1963. aktivno je igrao fudbal u FK Sloga, od omladinskog do seniorskog uzrasta.

Novinarstvom je počeo da se bavi još kao đak petrovačke Gimnazije i bio je prvi dopisnik – saradnik tada sreskih novina Naš Glas iz Smedereva. Bio je dopisnik zagrebačke SN Revije iz Beograda, Sportskog žurnala, saradnik u Tempu, Fudbalu, Sportu i Mađar Sou.

Od 1994. godine živeo je u Petrovcu na Mlavi gde je bio urednik sportske redakcije Radio Petrovca, sportski urednik lista Mlavska zora, urednik i voditelj sportske emisije Sekunda na TV Mlava. Autor je Monografija o Fudbalskom klubu Sloga.

Nosilac je Povelje Sporta za doprinos razvoju sporta u Braničevskom okrugu za 1996. godinu, koju mu je dodelio Sportski savez Požarevac. Odlukom Sportskog saveza opštine Petrovac na Mlavi pripalo mu je priznanje najboljeg novinara, a njegova emisija na Radio Petrovcu proglašena je za najbolju sportsko – informativnu emisiju.

Ostaće upamćen kao veliki profesionalac, čovek izuzetne energije, zaljubljenik u sport, a posebno u fudbal i petrovačku Slogu. Veliki poznavalac sportskih dešavanja, analitičar, strastveni navijač, ali i oštar kritičar, Milan Ilić je bio uzor mladim novinarima i ostavio neobrisiv trag u sportskom novinarstvu.