Vesti

Ukinuta vanredna situacija u opštini Petrovac na Mlavi

Nakon sednice Štaba za vanredne situacije, na konferenciji za novinare, predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić saopštio je da je doneta odluka o ukidanju vanredne situacije na teritoriji opštine.

Predsednik Nedinić je istakao da, pored toga što je trenutna situacija dobra, moramo i dalje biti društveno odgovorni i da se pridržavamo svih preventivnih mera zaštite koje je propisala Vlada Republike Srbije, ali da ćemo, takođe, u skladu sa uputstvima Republičkog Kriznog štaba, da se vraćamo manifestacijama i svemu onome što smo živeli pre epidemije, svemu onome što čini društveni život opštine Petrovac na Mlavi.

“U našoj opštini je relativno dobar odziv za vakcinaciju, mi moramo da shvatimo da je jedini način da se vratimo normalnom životu da se najveći broj nas vakciniše. Kao predsednik opštine, želim da kažem da sam se ja vakcinisao i da to predlažem svim građanima opštine Petrovac na Mlavi. U nadi da ćemo nastaviti u ovom dobrom epidemiološkom smislu, još jednom pozivam sve građane opštine na vakcinaciju”, rekao je predsednik Nedinić i dodao da će biti organizovano vakcinisanje i po selima bez prethodnog prijavljivanja.

Od 10. maja 2021. godine ukinuta je Kovid bolnica u Petrovcu na Mlavi. Od početka vakcinacije na području opštine Petrovac na Mlavi sa obe doze vakcinisano je 6452 građana, dok je sa prvom dozom vakcinisano 5229 građana.