Vesti

Otvorena druga samostalna izložba slika dr Branka Lukića

U galeriji „Krug“ u Petrovcu na Mlavi je u utorak, 7. septembra 2021. otvorena druga samostalna izložba slika dr Branka Lukića, člana ULUP-a, hirurga specijaliste, direktora Opšte bolnice u Petrovcu na Mlavi.

Izložbu je otvorila doktorova ćerka Milica Lukić, koja je i urednik kataloga, čije idejno rešenje je i obeleživač za knjigu sa motivima umetnikove slike i potpisa.

Doktor Branko Lukić, hirurg specijalista, a poslednjih godina i direktor Opšte bolnice u Petrovcu na Mlavi, rođen je 1956. godine u Mostaru gde živi svojih prvih petnaest godina i koji će svojom lepotom i mentalitetom zauvek bojiti njegov životni put blistavom svetlošću i ponekom nostalgičnom senkom. Beograd je sledeći grad u kome živi i dovršava svoje školovanje na Medicinskom fakultetu, a životni put, sticajem okolnosti, nastavlja u Petrovcu na Mlavi. Slikarstvo je posle medicine, ako se izuzme njegova velika porodica, druga doktorova ljubav u kojoj posle posla punog rizika i stresnih momenata nalazi mir i spokoj. Kao što primarni posao radi savršeno tako i u slikarstvu postiže visoki nivo izražajnosti slikarskom tehnikom pa njegove slike nalaze put mnogih izložbi.

Na ovoj samostalnoj izložbi izložene su slike rađene tehnikom ulje na platnu, ulje na lesonitu i ulje na usb tabli. Izložba će biti otvorena za posetioce do kraja meseca septembra.