Vesti

OAP „Branislav Nušić“ iz Malog Crnića na sceni KPC-a

Na sceni Kulturno prosvetnog centra u Petrovcu na Mlavi sinoć je odigrana predstava „Prosjačka opera“ u izvedbi OAP „Branislav Nušić“ iz Malog Crnića, po tekstu Vaclava Havela, u režiji Nevene Rakočević.

Predstava je nastala prošle godine povodom obeležavanja pedesetogodišnjice Festivala dramskih amatera sela Srbije FEDRAS, a sinoćnje gostovanje je potvrda uspešne dugogodišnja saradnje ova dva centra za kulturu, koji organizuju i dva izuzetna festivala, FEDRAS i Gulini dani.

Članovi OAP „Branislav Nušić“ su glumci, amateri sa područja opštine Malo, Crniće ali i šire. Uloge u ovoj predstavi tumačili su: Miroslav Mitrović, Bojana Mitrović, Dragana Aleksić, Miroslav Milutinović, Tamara Jovanović, Valentino Oljača, Nemanja Pavlovski, Miloš Ivić, Dragana Кostić Milutinović, Nikola Pavlovski, Zoran Živković, Anđela Ćirković, Ljiljana Milanović i Mile Marinković.

Pored besplatne škole glume za decu i pripreme predstave za decu, sa rediteljkom Nevenom Rakočević OAP „Branislav Nušić“ priprema i novu predstavu, Dr, po tekstu Branislava Nušića.