Vesti

U Ranovcu održani prvi Miholjski susreti sela

Pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu u Ranovcu su u subotu 29. jula održani Miholjski susreti sela. Raznolik program manifestacije okupio je veliki broj meštana Ranovca i ostalih naselja. Miholjski sureti sela u Ranovcu otpočeli su izložbom tradicionalnih jela i prezentacijama i radionicama starih zanata među kojima je bila i radionica izrade frule. Deset udrženja iz petrovačke i susednih opština se odazvalo pozivu organizatora za učešće na manifestaciji.Za ovu priliku učenici su u okviru radionice eko škole izradili natpis manifestacije od reciklažnog materijala.

Tradicionalne sportske igre bile su posebno zabavne u za učesnike i posetioce. Na letnjoj bini u večernjim satima prikazan je bogat kulturno umetnički program, uručene su nagrade za najlepše štandove udruženja žena i najuspešnije u takmičenju u tradicionalnim sportskim igrama, nakon koga je usledila igranka.

Miholjski susreti sela su manifestacija koja za cilj ima negovanje kulture i tradicije uunapređenje društvenog i sportskog života u selima Srbije. Manifestacija je održana Pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu uz podršku opštine Petrovac na Mlavi.