Vesti

Završen 7. Internacionalni Folk Fest Montenegro

Sedmi „Internacionalni Folk Fest Montenegro” održan je tokom jula i avgusta u Crnoj Gori, u Baru i Sutomoru. Organizator festivala Udruženje građana ,,Folklor u srcu” okupilo je kulturno – umetnička društva iz više od 30 zemalja čiji su članovi na ukupno 12 koncerata u Baru i Sutomoru prikazali raskošnu folklornu tradiciju i običaje zemalja iz kojih dolaze.

Cilj festivala je, pored sticanja novih prijatelja, koji folklor nose u srcu, očuvanje tradicije i upoznavanje običaja drugih naroda i njihove kulture.

Prema rečima direktora festivala i umetničkog rukovodioca KUD-a „Petrovački ansambl” Jovice Stanisavljevića i ove godine Folk Fest Montenegro je pokazao da ljubav prema folkloru briše granice i stvara neraskidive veze među ljudima.

Svaki od veoma posećenih nastupa, koji su započinjali svečanim defileom, zavrašavali su se narodnim kolom u kome su svi, bez obzira iz koje zemlje dolaze, lako i brzo učili korake.

Na jednom od nastupa za potrebe KUD -a „Petrovački folklorni ansambl” direktoru festivala Jovici Stanisavljeviću je od strane folklornog društva iz Makedonije poklonjen instrument tapan, koji će im ulepšati i upotpuniti folklorne nastupe.

Pripreme za osmi festival već počinju i prema rečima direkora festivala planirane su i brojne novine za sve učesnike.