Vesti

Svečano otvaranje biblioteke u okviru Doma učenika srednjih škola “Milutin Milanković” u Beogradu

U utorak 1. novembra, na Svetski dan školskih biblioteka, direktorka Biblioteke „Nikola Sikimić Maksim” Kučevo Jovana Dišić i predsednik Opštine Kučevo dr Ivan Rajičić prisustvovali su svečanom otvaranju biblioteke u okviru Doma učenika srednjih škola „Milutin Milanković” u Beogradu.


Ceremoniji otvaranja biblioteke prisustvovali su rukovodioci ili predstavnici ustanova koji su pomogli u prikupljanju knjižnog fonda, pojedinci koji su pomogli ličnim donacijama i prijatelji Doma: Narodna biblioteka Republike Srbije, Biblioteka Grada Beograda, Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković”, Humanitarni fond Kompanije Novosti, Kompanija Politika, Biblioteka „Nikola Sikimić Maksim”, Narodna biblioteka Smederevo, Arhiv Vojvodine, Odeljenja za kulturu ambasada Mađarske, Nemačke („Gete Institut”), Austrije („Austrijski kulturni forum”), Turske ( Institut „Junus Emre”), Šumarski i Pravni fakultet, Časopis „Borba”. Ceremoniji su prisustvovali i predsednik Opštine Palilula Miroslav Ivanović, direktori i predstavnici drugih osnovnih, srednjih škola, gimnazija i domova, lista Politika.


Nakon zanimljivog programa, u kome su učestvovali i direktorka i predsednik, gde su imali priliku da govore o radu biblioteke i podršci Opštine Kučevo, ali i o svojim omiljenim knjigama, uručene su zahvalnice pravnim i fizičkim licima koja su doprinela ponovnom početku rada biblioteke Doma.

Autor/ foto: Biblioteka „Nikola Sikimić Maksim” Kučevo