Vesti

Milica prva doplivala do Časnog krsta, najmlađi učesnik atletičar AK “Dragutin Tomašević”

Na Bogojavljenje, na reci Mlavi za Časni krst plivalo je 35 učesnika. Ovo je rekordan broj od ponovnog organizovanja takmičenja, od 2020. godine. Takođe veliki proj sugrađana je ispratio ovo lepo dešavanje u gradu na Mlavi.

Plivanje za Časni bogojavljenski krst organizovano je uz blagoslov Crkve Vaznesenja Gospodnjeg. Rečima: „Za Krst Časni kreni!“ znak za početak plivanja dao je protojerej – stavrofor, arhijerejski namesnik mlavski Miodrag Vukosavljević.

Prva do Bogojavljenskog krsta doplivala je trinaestogodišnja Milica Radojković, koja je kao prošlogodišnja najmlađa učesnica Časni krst predala devetogodišnjem Vukanu Maksimoviću, ovogodišnjem najmlađem učesniku. Vukan je atletičar Atletskog kluba „Dragutin Tomašević“ iz Petrovca na Mlavi i ovo je prva godina kako je učestvovao na takmičenju, zajedno sa starijim bratom Bogdanom.

Organizatori iskazuju veliku zahvalnost svima koji četiri godine podržavanju ovaj događaj, među njima su Opština Petrovac na Mlavi i Sportski savez.

Svi učesnici su od petrovačke crkve na dar dobili po krst. Najstariji plivač imao je 60 godina, za učešće su se prijavile i čitave porodice sa decom, a jednom od učesnika, Bogdanu iz Požarevca, danas je bio rođendan.