Vesti

Raznovrstan program KPC-a u februaru

Kulturno prosvetni centar Petrovac na Mlavi 2023. godinu započinje nizom kulturno zabavnih programa za sve uzraste. Već u petak, 3. februara 2023. godine u maloj sali Doma kluture biće održana književna radionica za decu od predškolskog uzrasta do 6. razreda. Radionicu pod nazivom „Prsti“ vodiće Danijela Kvas, a na će deca moći da nauče kako da se oslobode treme, timskom radu, glumi, kako da poštuju različitosti i razumeju probleme drugih, kako da pristupe književnom delu kriz igru i drugo. Radionica počinje u 17 časova.

Petrovačko Pozorište „Dragoljub Milosavljević Gula” organizuje audiciju za Dečju scenu i poziva nove članove, uzrasta od 1. do 8. razreda osnovne škole, da se prijave u školu glume. Audicija će biti održana u subotu, 04.02.2023. u 18 časova, u Maloj sali Kulturno – prosvetnog centra u Petrovcu na Mlavi.

Školu glume će voditi dramski umetnik, glumac Nikola Ugrinović i glumica amaterskog pozorišta Milica Ilić.

Kulturno prosvetni centar takođe organizuje Školu crtanja, za decu od prvog do četvrtog razreda. Časovi će se održavati subotom od 10 do 12 časova, a upis je zakazan za subotu, 11. februar od 10 časova.

A kao poklon petrovačkoj publici za Dan zaljubljenih u Kulturno prosvetnom centru, u ponedeljak, 13. februara od 20 časova biće odigran glumački KABARE MIKIJA DAMJANOVIĆA ČEZNEM DA VAM KAŽEM. Učesnici ove večeri biće: Miki Damjanović, Nataša Radovanović – sopran, Pavle Joksimović – pijanista, a specijalni gosti: Mina Lazarević, Dragana Mićalović i Stevan Piale.