Vesti

Odličan vikend za petrovačke atletičare

U Beogradu je ovog vikenda u Atletskoj dvorani na Banjici održano Prvenstvo Srbije za mlađe pionire/ke, kao i za starije pionire/ke, u okviru kalendara Atletskog saveza Srbije. Atletski klub Dragutin Tomašević iz Petrovca na Mlavi je sa svojim takmičarima učestvovao na oba takmičenja. Na Državnom prvenstvu za starije pionire atletičari AK “Dragutin Tomašević” su postigli sledeće rezultate:

Stevan Vladić u disciplini na 60m osvojio je bronzanu medalju i postigao svoj lični rekord sa vremenom 7.56.️ Na 300m bio je prvi u grupi i 6. u generalnom plasmanu 41.18. Dušan Kurdulija u disciplini na 60m bio je četvrti u grupi 8.33. Bogdan Maksimović u disciplini na 60m postiže vreme 8.75 i na 300m drugi u grupi 48.58, ali nedovoljno za generalni plasman. Julija Lazarević u disciplini na 300m bila je druga u grupi sa vremenom 46.78 koje nije bilo dovoljno za medalju.

Drugog dana prvenstva za mlađe pionire AK “Dragutin Tomašević” postiže još jedan veliki uspeh. Filip Bojić je osvojio srebrnu medalju u trci na 800m i oborio svoj lični rekord sa vremenom 2.23.23.

foto AK Dragutin Tomašević