Vesti

Bistrica sa vodenicama privikla najveću pažnju na sajmu turizma

Na 44. Međunarodnom sajmu turizma u okviru štanda Turističke organizacije opštine Petrovac na Mlavi predstavljeno je selo Bistrica koje je izabrano u uži izbor za “11 NAJUGROŽENIJIH LOKALITETA NASLEĐA U EVROPI ” u okviru “7 MOST ENDANGERED PROGRAMME 2023 “, koji je vođen od strane Europa Nostra u partnerstvu sa Institutom Evropske investicione banke. U okviru promocije prezentovano je kulturno nasleđe Bistrice i novi propagandni materijal izrađen povodom nominacije Bistrice u uži izbor ” 11 Najugroženijih lokaliteta nasleđa u Evropi “.

Mnogi od posetilaca su najavili svoj dolazak u Bistricu ove godine na manifestaciju Dani vodeničara i pomeljara, koja se održava na praznik Malog Uskrsa.

Veliko interesovanje posetilaca i ove godine bilo je za smeštaj u objektima u Ždrelu, kao i za Via Ferratu Gornjak, posebno nakon virtuelne ture 360°VR koji su mnogi isprobali ne krijući oduževljenje. Iz Turističke organizajije Petrovac na Mlavi podsećaju sve zainteresovane da putem sajta mogu da pogledaju Petrovac i njegovu okolinu kroz interaktivnu virtuelnu turu na srpskom i engleskom jeziku.