Vesti

U Srednjoj školi “Mladost” održano školsko takmičenje iz simulacije sudskog procesa

U Srednjoj školi “Mladost” u Petrovcu na Mlavi 24. februara je održano školsko takmičenje iz simulacije sudskog procesa. Na takmičenju koje je bilo otvoreno za javnost učestvovali su učenici IV6 i III6, pravno – poslovnog smera ove škole, koje su pripremali i bili im mentori profesori Vojkan Đorđević i Miloš Životić. Komisija koja je pratila takmičenje, u sastavu Stanoje Rajić predsednik Osnovnog suda u Petrovcu na Mlavi, Marko Dinić tužilački saradnik, Ivan Milojković advokat i Danilo Radojković profesor srpskog jezika i književnosti, ocenjivala je nekoliko elemenata: primena Krivičnog zakona, primena Zakona o krivičnom postupku, stručno izražavanje i opšti utisak.

foto: Srednja škola “Mladost”

Ocenom komisije ubedljivija je bila ekipa učenika IV6 koja se tako plasirala na republičko takmičenje koje će biti održano u Nišu, na Pravnom fakultetu, 25. marta.

Pravosuđe u Petrovcu na Mlavi ne treba sa brine za svoju budućnost“ jedan je od zaključaka sa ovog takmičenja.

Smer pravno poslovni tehničar u Srednjoj školi „Mladost“ postoji od 2008. godine, već od prve generacije učenici ovog smera učestvuju na takmičenjima u simulaciji sudskog postupka gde ostvaruju dobre rezultate. Pre nekoliko godina osvojili su 3. mesto na republičkom takmičenju u Beogradu i prošle godine takođe 3. mesto u Srbiji, na takmičenju u Kruševcu.

Takmičenje je pratio i prigodan muzičko – literarni program učenika ove škole.