Vesti

U OŠ “Bata Bulić” održano ekipno šahovsko prvenstvo osnovnih škola Braničevskog okruga

U nedelju, 12. marta 2023. godine u Osnovnoj školi “Bata Bulić” organizovano ekipno šahovsko prvenstvo osnovnih škola Braničevskog okruga. Šest ekipa je uzelo učešće u ovom takmičenju, osnovne škole “Bata Bulić” Petrovac na Mlavi, “Jovan Šerbanović” Ranovac, “Profesor Brana Paunović” Rašanac, “Dositej Obradović” Požarevac, “Desanka Maksimović” Požarevac i OŠ “Kralj Aleksandar I” iz Požarevca.

Prvo mesto i kvalifikacju za republičko takmičenje osvojila je ekipa Osnovne škole “Kralj Aleksandar I” iz Požarevca. Drugoplasirana bila je ekipa OŠ “Bata Bulić”, treća OŠ “Dositej Obradović” iz Požarevca.

Ekipa OŠ „Bata Bulić“ bila je u sastavu: Mia Ilić VIII-4, Ignjat Gomilanović VIII-2, Aleksa Stefanović VI-1, Anđela Krinulović VI-1, Iskra Belić VI-2, Anja Gajić VII-3, Rastko Lazarević VI-1 i Uroš Ljubomirović VI-1.

Takmičenje je održano uz podršku Direkcije za omladinu i sport opštine Petrovac na Mlavi koja je obezbedila pehare, kao i uz pomoć Šahovskog saveza Braničevskog okruga i Šah kluba “Sloga” iz Petrovca na Mlavi.

A na dan ranije održanom pojedinačnom takmičenju u Požarevcu, pored osvojenih 18 medalja, plasman na Republičko takmičenje u šahu obezbedili su učenici: Sofija Janković, Bogdan Ljubić, Mia Ilić, Tea Marković i Iskra Belić.