Uncategorized

Dok je pravio selfi sa kolegama, lisica je utekla…

Pod pokroviteljstvom opštine Petrovac na Mlavi i revije “Zov”, pod okriljem LU “Trest” i u organizaciji Lovačke sekcije “Kamenovo”, u subotu, 1. Februara, održana je 27. lovno-turistička manifestacija LOV NA BAKARNU LISICU KAMENOVO 2020.

Nakon tradicionalnog lovačkog doručka i prijave učesnika, na platou ispred spomenika pčele manifestaciju je zvanično otvorio predsednik LU “Trest” Nenad Životić. Predsednik Lovačke sekcije “Kamenovo” Mića Živadinović, poželeo je dobrodošlicu udruženjima iz Omarske, Kovina, Blaca, Beograda, Aleksandrovca, Donjeg Milanovca, Bora, Minićeva i drugih mesta. Uz lovački pozdrav “Dobar pogled”, u lov na lisicu i šakala krenulo je 110 lovaca.

Najuspešniji ove godine bili su lovci Lovačke sekcije “Dubočka”. Rajan Budimirović odstrelio je dve lisice, što je i ukupan ulov ovogodišnje manifestacije. Nakon završenog lova, u Domu kulture u Kamenovu, dodeljene su nagrade najuspešnijim lovcima, ali i onim manje uspešnim. Među nagradama našle su se povelje, diplome i zahvalnice svima koji pomažu i podržavaju ovu manifestaciju.

U ime opštinskog rukovodstva, prisutne goste i lovce pozdravio je pomoćnik predsednika opštine Saša Živojinović. Priliku da pozdravi sve, iskoristio je i predsednik pobratimskog udruženja iz Omarske (Republika Srpska), Radenko Tomić. On je svojim pobratimima iz Kamenova uručio prigodan poklon sa posvetom, ikonu Svetog Stefana, koja će krasiti prostorije lovačkog doma u Kamenovu.

Prošlogodišnji najbolji strelac Zoran Lazić, iz Lovačke sekcije “Dubravica”, uručio je domaćinima poklon u vidu slike sa motivima iz lova, u znak zahvalnosti za gostoprimstvo i uspešnu dugogodišnju saradnju.

Nagrade su dodeljene u nekoliko kategorija: NAJ PROMAŠAJ, NAJ ŠEŠIR, NAJSTARIJA PUŠKA, NAJBOLJI STRELAC, NAJBOLJI LOVAC…

NAJ PROMAŠAJ za 2020. u okviru manifestacije dobio je Aleksandar Sentić iz Smedereva (dok je pravio selfi sa kolegama, lisica  je utekla);

NAJ PROMAŠAJ na nivou LU “Trest” za 2019. godinu dobio je Marko iz Petrovca na Mlavi koji, kako je rečeno: “Od mogućih 100 divljih svinja, koje je imao priliku da ulovi, nije odstrelio nijednu”. Nagrada za NAJ ŠEŠIR pripala je Stanoju Saviću iz Bora.

Nagradu za NAJSTARIJU PUŠKU U FUNKCIJI dobio je Tomica Zdravković iz Zabrđa. U kategoriji NAJBOLJI STRELAC nagrade je uručila Biljana Plazinić, pomoćnik glavnog i odgovornog urednika revije “Zov”. Nagradu za NAJBOLJEG STRELCA dobio je Rajan Budimirović iz Dubočke.

Uporedo sa ovom manifestacijom, u Kalištu je tradicionalno organizovan Kup u gađanju glinenih golubova “LALE PEROVIĆ”, a najuspešniji su bili:

1. mesto Duško Ilić, Barajevo

2. mesto Marko Ilić, Kalište

3. mesto Vladan Obradović, Knežica

4. mesto Zoran Radisavljević, Ćovdin

5. mesto Vojkan Milosavljević, Ljubinje

6. mesto Bojan Ilić, Kalište

Za NAJBOLJEG LOVCA u sekciji “Kamenovo” proglašen je Danijel Bogdanović Bucko.

Plakete revije “Zov” uručio je počasni predsednik LU “Trest” Aca Gera Životic. Plakete su dobili: Dobrica Stanković iz Kamenova, Dragan Harambašić iz LU “Vojnik” iz Beograda, Slobodan Vujčić iz Kamenova, Slavko Stojković iz LU “Vojnik” iz Beograda, Toni Aleksić iz Dubočke i Dragomir Aleksić iz Donjeg Milanovca.

Svoje druženje lovci su uz dobru muziku nastavili do kasno u noć. 27. manifestacija LOV NA BAKARNU LISICU KAMENOVO 2020 ocenjena je kao veoma uspešna. Na manifestaciji je učestvovalo preko 200 ljudi, u lovu je učestvovalo 110 lovaca.  Po rečima Ace Gere Životića sa nestrpljenjem se iščekuje naredna godina, okupljanje i druženje lovaca i ljubitelja lova. U okviru LU “TREST” u narednom periodu biće održane manifestacije LOV NA ŠAKALA u Pankovu i LOV NA LEDENU PATKU MLAVE u Dubočkoj. Do tada svim lovcima “Dobar pogled”.