Vesti

Od 39 gradova i opština Petrovac na Mlavi među prvih 10

U organizaciji Crvenog krsta Petrovac na Mlavi i Instituta za transfuziju krvi Srbije, u sredu je održana prva martovska akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Prema rečima sekretara Crvenog krsta Petrovac na Mlavi Mome Stanimirovića od planiranih 30 sugrađana 22 je dalo krv.

Na ovoj akciji, pored redovnog obrok-paketa davaocima su uručeni i sokovi koje je doniralo petrovačko Udruženje invalida rada. Sokove koje je ustupilo Udruženje Crveni krst će podelikti i korisnicima narodne kuhinje.

Nemanja Džodić iz Instituta za transfuziju krvi Srbije istakao je da se završava 13. zimska kampanja, koja je trajala 4. januara do 28. februara i u kojoj je realizovano 150 akcija dobrovoljnog davanja krvi, na kojima je prikupljeno 4.305 jedinica krvi.

Prema njegovim rečima od 39 gradova i opština Petrovac na Mlavi je ušao među prvih 10 po broju dobrovoljnih davalaca krvi. Pored Petrovca na Mlavi ističu se i Golubac, Veliko Gradište i Požarevac.

“Hvala svima koji su se u vreme pandemije korona virusa odazvali akcijama, kako bi nekome spasili život ”, rekao je on i pozvao dobrovoljne davaoce sa krvnim gupama negativnog Rh faktora da se odazovu akcijama koje se održavaju u martu.

Sledeća akcija u Petrovcu na Mlavi biće održana 17. marta.