Vesti

Konferencija za novinare predsednika opštine Petrovac na Mlavi Duška Nedinića

Na danas održanoj konferenciji za novinare, predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić, govorio je o porastu broja inficiranih korona virusom u opštini Petrovac na Mlavi:

„Zato, ovim putem apelujem na sve da se čuvaju i paze i odgovorno ponašaju, maske i držanje distance su još uvek najznačajniji i to ne smemo smetnuti sa uma. Takođe, nemojte zaboraviti da je naša opština i dalje u vanrednoj situaciji kao i da je pojačan inspekcijski nadzor poštovanja mera. Trebaće vremena dok se vakcinacijom ne uspostavi očekivani kolektivni imunitet. Do tada, maske, distanca i izbegavanje većih skupova su jedini način zaštite“.

Predsednik je govorio i o problemu povećanog broja pasa lutalica, kao i o situaciji od pre par dana, kada je neko vezao i ostavio psa, tj.odbacio, na dečijem igralištu u gradskom parku.

Dobra vest je da je dobijena finansijska podrška Ministarstva privrede, u iznosu od 49 miliona dinara, za projekat pešačke staze Malo Laole – Banja Ždrelo – Gornjačka klisura u ukupnoj dužini od 5 km. Prema rečima predsednika Nedinića, ovo je veliki i značajan projekat, koji će dati dodatan impuls razvoju turističke ponude u našoj opštini.

Predsednik je govorio i o dva projekta koja su dobijena na Javnom konkursu za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, Ministarstva pravde.

Jedan od projekata je opremanje oftalmološke ambulante aparatima kojima se omogućava brža i bezbednija dijagnostika pacijenata.

Drugi projekat je nabavka novog sanitetskog vozila, što je vrlo značajno, obzirom na veliki broj usluga sanitetskog transporta, kao i veliki broj pređenih kilometara postojećih sanitetskih vozila.

„Kao i uvek, trudimo se i nastojimo da pokrijemo sve sektore, jer je nama sve važno, kao što je i svaka finansijska podrška koju dobijemo važna i neophodna kako bi se razvijali“, istakao je Nedinić.

Bilo je reči i o radovima na rekonstrukciji pešačkog mosta u gradskom parku. Trenutno se izvode radovi na betoniranju kolovozne ploče. Procenat dosadašnjih izvršenih radova je oko 75% i ukoliko vremenski uslovi budu adekvatni preostali radovi, u koje spadaju hidroizolacija kolovozne ploče i asfaltni zastor na mostu, montaža ograde i osvetljenje mosta, trebalo bi da se završe do kraja meseca.

„Ja zahvaljujem građanima na strpljenju i razumevanju i ubeđen sam da će konačan rezultat biti na svačije zadovoljstvo, korist i radost, a svakako, ono što je najvažnije je bezbednost.“