Vesti

Još jedan značajan infrastrukturni projekat odobren opštini Petrovac na Mlavi

Od strane Ministarstva privrede Vlade RS odobrena je finansijska podrška za “Projekat pešačke staze Malo Laole – Banja Ždrelo – Gornjačka klisura” u ukupnoj dužini od 5 km.

Ukupna sredstva koja smo dobili od ministarstva iznose 49.986.444,30 dinara, dok je učešće opštine za ukupnu vrednost PDv-a 9.997.288,86 dinara. Kompletnu projektnu dokumentaciju, kao i pripremu dokumentacije za konkurisanje kod Ministarstva uradila je Turistička organizacija opštine Petrovac na Mlavi. Projekat će se realizovati u tri faze:

Prva faza koja se realizuje ove godine je na potezu je od ulaska u KO Ždrelo (Carev konak) do skretanja za centar sela Ždrelo (autobuska stanica) u dužini 2,62 km i širini od 2m. Duž planirane trase predviđeno je postavljanje javne led rasvete i 2 drvena mosta. Takođe, projekat obuhvata i postavljanje interaktivnog totema sa informacijama o svim turističkim potencijalima u opštini i okolini, kao i urbanog mobilijara – klupa, korpi, informativnih panoa i putokaza turističke signalizacije.

Na stazi će se nalaziti 7 informativnih tabli (panoa). One će biti raspoređene duž staze, a sadržaji će se prilagoditi mikrolokacijama, dajući turistima direktan opis turističkih znamentosti u neposrednom okruženju, bližoj i široj okolini. Table će biti moderno dizajnirane, sa kartografskim i ilustrativnim elementima koje će turistima prenositi direktnu grafičku sliku da bi lakše razumeli prostor i turističke kapacitete u njemu. Prikaze će pratiti tekstualni opisi na srpskom i engleskom jeziku.

Prema rečima predsednika opštine Duška Nedinića, ovo je veliki i značajan projekat, koji će dati dodatan impuls razvoju turističke ponude u našoj opštini.

foto: Opština Petrovac na Mlavi