Vesti

Humanitarni bazar za Petru Žurkić u Petrovcu na Mlavi

Još jedan humanitarni bazar za Petru Žurkić se organizuje u Petrovcu na Mlavi, u subotu, 24. aprila na pravoslavni praznik Lazareva subota – Vrbica. Na prošlom bazaru prikupljeno je malo više od 80 hiljada dinara, zahvaljujući dobrim ljudima ovoga kraja iz svih delatnosti, koji su se ujedinili za pomoć u prikupljanju sredstava za lečenje Petre Žurkić.

Organizatori veruju da će i ovoga puta meštani Petrovca na Mlavi pokazati svoju humanost, posebno jer se Vrbica smatra praznikom dečje radosti.

foto: fondacija Budi Human

Petra Žurkić rođena je 2015. godine, u Požarevcu, kao preveremeno rođena beba, u sedmom mesecu. Po rođenju je prebačena na neonatologiju, gde je ostala bez kiseonika par minuta. Sa nepunih pet meseci dobila je dijagnozu – cerebralna paraliza. Do sada je išla na razne vežbe, logopedske tretmane i banjska lečenja, kako bi poboljšala svoje fizičko stanje, a nedavno je imala četvrtu operaciju u svom životu, nažalost ne i poslednju. Oporavak nakon operacije teče sporo, bol je još uvek prisutan, noge podrhtavaju… Ali, Petra ne odustaje. Pred njom je još jedan ciklus terapija na Institutu za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju u Beogradu, zatim je zakazana za 17. maj 2021. neurorehibilitacija u Hrvatskoj u poliklinici Glavić i tu ste nam potrebni vi, jer deo sredstava i dalje nedostaje.

Podržite Petru u svojoj borbi! Posetite bazar ili pošaljite 937 na 3030. Bazar se održava u subotu, 24. aprila, od 12 časova na gradskom trgu.