Vesti

Dea Đurđević u Velikom Gradištu: Jedna sekunda nepažnje može da ima katastrofalne posledice

Kako bi se ukazalo na značaj odgovornog ponašanja u saobraćaju i poštovanja propisa, kako bi građani shvatili da se saobraćajna nezgoda može svakome dogoditi i da su posledice neodgovornog ponašanja pojedinih učesnika u saobraćaju izuzetno ozbiljne, danas je u svečanoj sali Srednje škole “Miloje Vasić” u Velikom Gradištu održana javna tribina o bezbednosti u saobraćaju pod nazivom “Budimo bezbedni”, koju je vodila Dea Đurđević, novinarka televizije Pink koja je preživela tešku saobraćajnu nezgodu.

Dve godine kasnije Dea, kao predsednica udruženja “Budimo bezbedni”, aktivno sprovodi borbu za povećanje bezbednosti u saobraćaju i svojim primerom pokušava da podigne svest građana da jedna sekunda nepažnje može da ima katastrofalne posledice.

U tribini su učestvovali Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište, predstavnici Policijske stanice Veliko Gradište i Dunav osiguranja kako bi društveno odgovornim pristupom građanima uputili poruku da o njima vode računa i na ovaj način.

Udruženje se bavi podizanjem bezbednosne kulture građana, a ovog puta fokus je na bezbednosti u saobraćaju, s obzirom na činjenicu da smo svi aktivni učesnici, ali i potencijalne žrtve saobraćajnih nezgoda.