Vesti

Vanredna situacija na delu opštine Petrovac na Mlavi

Zbog obilnih padavina u no subotu na nedelju komandant Štaba za vanredne situacije i predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić, doneo je u nedelju, 18. jula 2021. Odluku o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije opštine Petrovac na Mlavi u naseljenim mestima Dobrnje, Vošanovac, Lopušnik, Bošnjak, Tabanovac, Busur i Burovac.

Zbog izlivanja reke Busur privremeno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Petrovac na Mlavi – Svilajnac.

Usled nastalih poplava u naselju Dobrnje saniraju se štete od padavina. Prema rečima predsednika MZ Dobrnje Radeta Dobrosavljevića, predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić, zajedno sa svojim saradnicima zamenikom predsednika Goranom Ristićem i predsednikom SO Milančetom Aćimovićem, u ranim jutarnjim časovima u nedelju obišao je ovo naselje obezbedivši dolazak Vodoprivrede Požarevac, kao i potrebne mašine i kamione za uklanjanje šuta i blata koje je voda ostavila za sobom.

Opština Petrovac na Malvi je obavestila građane da se usled najavljenjih nepovoljnjih vremenskih prilika i uvođenja vanredne situacije na delu teritorije opštine Petrovac na Mlavi, završnica turnira u malom fudbalu “Dani fubala 2021” odlaže do daljeg. O nastavku turnira, javnost će biti blagovremeno obaveštena.