Vesti

Manifestacija „Med – Izvor zdravlja“ u Petrovcu na Mlavi održana 15. put

Na gradskom trgu u Petrovcu na Mlavi, na dan drugog vašara 2. septembra održana 15. manifestacija „Med – Izvor zdravlja“.

U svom obraćanju prof. dr Mića Mladenović je rekao da je Petrovac na Mlavi centar pčelarstva Srbije i da je za pohvalu što je manifestacija održana u posebnim uslovima, u vremenima teškim za sve. Manifestaciju je otvorila poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srbije Nataša Ivanović.

Svi prisutni uživali su u kulturno umetničkom programu, u nastupima vokalnih i instrumentalnih solista, Folklornog studija “Korak po korak” koji su ovom prilikom prikazali novu koreografiju “Igre iz Pčinje”, uz pratnju orkestra Serbia.

Prodajna izložba pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme trajala je do popodneva, a u restoranu Konak je tradicionalno obavljeno i rezanje slavskog kolača.

Ovogodišnji slavski domaćin Živorad Lazić iz Trnovča predao je deo kolača Dejanu Periću iz Kamenova, koji će sledeće godine biti domaćin proslave.

Organizator manifestacije je Društvo pčelara “Mlava” u saradnji sa Zavičajnim muzejom, Kulturno prosvetnim centrom, Turističkom organizacijom, JKP „Parking servis“, KJP “Izvor” i PU „Galeb“, pod pokroviteljstvom Opštine Petrovac na Mlavi i Savezom pčelarskih organizacija Srbije.