Vesti

Završeni radovi na brani u Dobrnju

Završeni su radovi na antierozivnoj bujičnoj pregradi, odnosno brani u naselju Dobrnje. Rukovodstvo opštine Petrovac na Mlavi obišlo je juče novoizgrađenu protiverozivnu branu u Dobrnju. Ovaj bujični potok je predstavljao najkritičniju tačku u naselju, zato je doneta odluka da se brana uradi na ovoj lokaciji kako bi se potok umirio i sprečila pojava poplavnog talasa.

“Sa prirodom se ne možemo igrati i mislim da je odgovorno ponašanje ulaganje sredstava u zaštiti opštine Petrovac na Mlavi od poplava”, rekao je predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić.

Brzom reakcijom svih nadležnih, na prvom mestu Opštine Petrovac na Mlavi, projektanta i nas izvođača, mi smo danas, od poplavnog talasa koji je pogodio ovo naselje, završili i projektovanje i izvođenje jednog ovakvog objekta koji će u velikoj meri biti garant za ubuduće, da će selo Dobrnje biti sigurno. Ovo je jedno od najboljih rešenja za ove klimatske promene kojih smo svedoci, da naša imovina, privreda i infrastruktura budu sigurni i da narod može mirno i spokojno da spava, kao i u drugim naseljima koje smo obezbedili u prethodnom periodu u opštini Petrovac.
Opština Petrovac na Mlavi je jedna od opština u našem regionu koja je najzaštićenija u kojoj je unazad nekoliko godina urađeno najviše objekata”
, rekao je direktor Vodoprivrede Požarevac Nenad Milanović.

Količina padavina, koja je pala po metru kvadratnom, krajem jula meseca ove godine je mnogo veća nego 2018. godine, a posledice su znatno manje, ipak, posledice su se tokom poslednjih poplava, najviše osetile u naselju Dobrnje.

U ovu branu dužine 60 metara i visine 5 metara ugrađeno je više od 200 m3 betona. Izvođač radova je preduzeće “Vodoprivreda” DOO Požarevac.