Vesti

Raznovrstan program Dečje nedelje u Predškolskoj ustanovi “Galeb”

Predškolska ustanova “Galeb” Petrovac na Mlavi obeležava Dečju nedelju u okviru koje je pripremljen raznovrstan program za mališane koji pohađaju ovu ustanovu.

Dečja nedelja u našem gradu počinje izložbom igračaka koje su uz pomoć roditelja izradile pripremne predškolske grupe, a uz zahtev da budu funkcionalne i da ih deca mogu koristiti za igru.

Utorak je dan za pozorišnu predstavu. Deca će uživati u predstavi „Kako je priroda lepa“ koja je donacija Kola srpskih sestara.

Sreda je opredeljena za posetu predškolskih grupa Narodnoj biblioteci „Đura Jakšić“ dok će se ostale grupe baviti umetnošću kroz likovne i muzičke radionice.

U četvrtak, mališane očekuje Šeširijada na temu „Srećno dete“, za koju imaju zadatak da sa svojim roditeljima na kreativan način ukrase šešire.

U okviru programa poslednjeg dana Dečje nedelje predviđeno je druženje sa izviđačima, crtanje kredama u boji i razgovor o dečijim željama.

U izdvojenim objektima i odeljenjima Dečja nedelja će biti obeležena u saradnji sa osnovnim školama sa područja opštine raznim aktivnostima, kao što su:

  • druženje sa vatrogascima,
  • muzički dan,
  • bioskop,
  • kišobranijada,
  • radionica crtanja po licu na temu „Sve mi boje i lepo stoje“ i drugo.

Dečja nedelja se održava od 04. do 10.oktobra, a ovogodišnji moto je stih Ljubivoja Ršumovića “Dete je dete, da ga volite i razumete”.