Vesti

Dodeljeni ugovori o subvencijama za samozapošljavanje u opštini Petrovac na Mlavi

U sredu, 10. novembra 2021. u velikoj sali opštine Petrovac na Mlavi dodeljeni su ugovori o subvencijama za samozapošljavanje. Pravo na subvencije ostvarilo je 12 sugrađana koji su za pokretanje sopstvenog biznisa dobili jednokratnu pomoć u iznosu od 250.000 dinara.

Ukupno je opredeljeno 3.000.000 dinara od čega je polovinu izdvojila opština Petrovac na Mlavi, a polovinu Nacionalna služba za zapošljavanje.

Dodeli ugovora su prisustvovali zamenik predsednika opštine Goran Ristić, direktorka filijale NSZ Požarevac Sonja Mirić Mladenović i Milka Savić, načelnica odeljenja za programe zapošljavanja i preduzetništvo.

Ristić je poželevši dobrodošlicu i čestitao svim dobitnicima subvencija:

Smatram da je ovo vrlo važan i odvažan korak za vas lično, vaš karijerni razvoj, ali i za našu opštinu, kao jedan dodatan impuls u razvoju preduzetništva i smanjenju nezaposlenosti.

Opština je vrlo zadovoljna ovim programom kao i ostvarenom saradnjom sa Nacionalnom službom za zapošljavanje što pokazuje činjenica da treći put za redom učestvujemo u programu, a takođe, planiramo sredstva i za narednu godinu“.

U planu za sledeću godinu je da se izdvoji još više sredstava za sprovođenje Lokalnog akcionog plana zapošljavanja i mere aktivne politike zapošljavanja, kako bi se stvorile nove šanse za ljude iz naše opštine koji sebe vide u preduzetništvu.