Vesti

U sredu se obeležava Svetski dan borbe protiv SIDE

PREUZMI ODGOVORNOST – 01. decembar je Dan borbe protiv AIDS-a, kao i svake godine, u organizaciji Crvenog krsta Petrovac na Mlavi ovaj dan se obeležava u osnovnim školama i Srednjoj školi “Mladost”.

Obeležavanje ovog dana ima za cilj osvešćivanje mlade populacije o AIDS-u, tom prilikom učenici sa teritorije naše opštine pogledaće film “Dečko koji se stideo”, svim učenicima biće podeljeni flajeri sa tekstom o AIDS-u i rizičnim ponašanjima, kalendari i mašnice, a učenicima SŠ “Mladost” biće podeljeni i kondomi.

U aktivnostima u okviru obeležavanja Svetskog dana borbe protiv AIDS-a pored organizacije Crveni krst Petrovac na Mlavi učestvuju i Direkcija za omladinu i sport Petrovac, Kulturno prosvetni centar, Omladina JAZAS-a, Srednja škola “Mladost” i Osnovna škola “Bata Bulić”.

Takođe, u sredu 01. decembra, u prostorijama Crvenog krsta Petrovac na Mlavi biće održana prva decembarska akcija dobrovoljnog davanja krvi, u vremenu od 09h do 14h. Ovoj akciji, kako je najavljeno, priključiće se petrovački navijači Crvene zvezde.

Ljubitelji crveno-belih na teritoriji cele Republike Srbije su se organizovali kako bi se u svojim gradovima odazvali akcijama i pomogli svojim doprinosom u povećanju uvek potrebnih rezervi krvi.