Vesti

Posle dve godine “Veštica na sudu” na sceni Kulturno prosvetnog centra

Glumci Dečje scene petrovačkog pozorišta “Dragoljub Milosavljević Gula” odigrali su sinoć, nakon dvogodišnje pauze predstavu “Veštica na sudu”, prema tekstu Sandre Rodić Janković „Noć u Merlinovom zamku” u adaptaciji i režiji Nikole Ugrinovića.

Velika sala Doma kulture u Petrovcu na Mlavi bila je ispunjena smehom i gromoglasnim aplauzom. Trinaestoro mladih glumaca pokazalo je istinski talenat i ljubav prema pozorištu i glumi koja se rodila upravo na ovoj sceni.

U predstavi igraju: Mina Živadinović, Mateja Plavšić, Danica Janošević, Zoja Vojinović, Luka Radosavljević, Dina Milivojević, Vukašin Jovanović, Jana Trailović, Marija Živković, Slađana Kostić , Sofija Životić i prvi put na sceni Jelisaveta Pavlović, Elena Paunović i Novak Miović, takođe polaznici škole glume koju vodi Nikola Ugrinović.

A uprkos složenoj situaciji zbog pandemije ova petrovačka ustanova kulture vredno radi. Posle premijere u decembru na matičnoj sceni, predstava „Pozovi me radi preljube“ pozorišta „Dragoljub Milosavljević Gula“ iz Petrovca na Mlvai odigrana je ovog vikenda na sceni Doma kulture u Ubu i oduševila ubsku publiku.

U subotu, 12. februara glumci petrovačkog pozorišta putuju u Bugojno gde će na sceni Teatra „Fedra“ odigrati predstavu „Ne očajavajte nikad“ po tekstu Branislava Nušića, u režiji Miloša Jagodića.

A već sutra petrovačka pozorišna publika imaće priliku da pogleda predstavu “Prosjačka opera” OAP „Branislav Nušić“ iz Malog Crnića, u režiji Nevene Rakočević.