Sport

Torpedo Mlava od ove sezone u A Ligi Srbije

U ovoj takmičarskoj sezoni, 2022/2023. Ragbi klub “Torpedo Mlava” igraće u A Ligi Srbije, sa ekipama BRK “Crvena Zvezda”, RK “Partizan” iz Beograda, RK “Dinamo 1954” iz Pančeva i RK “Rad” iz Beograda. Petrovački klub će 6 puta biti domaćin i imaće 6 gostovanja.

Na 69. sednici Upravnog odbora Ragbi Saveza Srbije, 14. februara, utvrđen je kalendar takmičenja, tako da će “Torpedo Mlava” u 1. kolu A Lige Srbije u Petrovcu na Mlavi, 13. Ili 14. marta igrati sa “Crvenom Zvezdom”.

Veliki je ovo uspeh za Petrovac na Mlavi i ovaj klub koji je osnovan 2019. godine i dve godine zaredom Ragbi klub „Torpedo Mlava“ je osvajao Pvenstvo Srbije, seniori B grupa.

Prvotimac RK “Torpedo Mlava” Lazar Grubić izabran u prvih 12 ragbi 7 reprezentacije Srbije i nastupio je na Evropskom prvenstvu u formi ragbija 7.

Petrovački ragbisti su za ovo kratko vreme bili organizatori humanitarnih utakmica, promocije ovog sporta mladima i sjajni promoteri opštine širom Srbije.

Ministarstvo omladine i sporta je početkom ove godine donelo Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o nacionalnoj kategorizaciji sportova, u kojoj je ragbi iz četvrte prebačen u treću kategoriju. Ministarstvo omladine i sporta je prepoznalo sistematičan rad u ragbi sportu, čime su stvoreni bolji uslovi za dalji napredak i njegov razvoj u Republici Srbiji.