Sport Vesti

Deset medalja za petrovačke atletičare u Kuli

U nedelju, 5.11.2023. godine u Kuli su održane su 2. Ulične dečije trke, u organizaciji Atletskog kluba “Hajduk maraton tim” Kula. Atletski klub “Dragutin Tomašević” iz Petrovca na Mlavi je ostvario sjajan uspeh sa ukupno 10 osvojenih medalja, od kojih su šest zlatnih osvojili: Petar Petrović na trci na 100 m, Gavrilo Maksimović na trci na 200 m, Lola Jordanov zlatnu na trci na 300m, Janko Stojiljković na trci na 300 m, Filip Bojić na trci na 500 m i zlatnu medalju u štafeti dečaka u sastavu Janko Stojković, Filip Bojić, Bogdan Maksimović i Lazar Stojilović.

Srebrne medalje osvojili su: Sava Ostojić na 400m, Julija Lazarević na 500m i Bogdan Maksimović na 500 m. Bronzanu medalju osvojio je ženski sastav: Lola Jordanov, Marija Bojić, Julija Lazarević i Sofija Marković. Na trci su zapažene rezultate ostvarili Kristina Horvat, Majda Milić, Anja Cvetojević, Andrea Stojanovski, Lara Životić, Stefan Stojilović i Teodora Stekulac.

Dočekani srcem organizatora Zdravka Mišovića petrovački atletičari su se osećali kao kod kuće. Predsednik Atletskog kluba „Dragutin Tom ašević“ Zoran Stojanović pohvalio je organizatora na srdačnom gostoprimstvu, širenju pozitivne energije među atletičarima dva bratska kluba, da i pored nepovoljnih vremenskih prilika, organizacija bude na visokom nivou, te da su se atletičari iz Petrovca na Mlavi sa najlepšim utiscima vratili kući.

foto: AK Dragutin Tomašević