Vesti

Ministar prosvete u Petrovcu na Mlavi

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić obišao je u ponedeljak Osnovnu školu “Jovan Šerbanović” u Ranovcu.

Ovaj mladi kolektiv, po proseku godina starosti, svojim rezultatima, postignućima i ambicijama impresionirao je ministra koji je najavio podršku i pomoć pri rekonstrukciji krova, kao i pri realizaciji ostalih projekata.

Posle Ranovca ministar Ružić obišao je i Osnovnu školu „Miroslav Bukumirović Bukum“ u Šetonju. Ovo je bila prva poseta jednog ministra prosvete ovoj ustanovi.

U obraćanju medijima ministar je rekao da mu je drago da vidi jedan složan i posvećen kolektiv, uprkos teškoj situaciji u protekle dve godine.

Prema rečima direktorke škole Slađane Milić između ostalog, prošle godine je izvršena zamena dela stolarije, ove godine škola je konkurisala sa projektom energetske sanacije krovnog pokrivača, čime bi u značajnoj meri bile oporavljene sve vitalne funkcije objekta škole.

Ministra Ružića i njegovog specijalnog savetnika Đorđa Đokovića su dočekali i predsednik Opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić sa svojim saradnicima, predsednik SO Milanče Aćimović, zamenik predsednika SO Dragan Marinković, kao i Veliša Joksimović, rukovodilac školske uprave Požarevac.