Vesti

Uspešna promocija TO Petrovac na Sajmu turizma

Turistička organizacija opštine Petrovac na Mlavi je na 43. Medjunarodnom Sajmu turizma u Beogradu predstavila ponudu posebno osmišljenim programom za svaki sajamski dan. Prvog dana Sajma, u četvrtak akcenat je stavljen na zdravlje i ruralni turizam. Svoje aktivnosti su promovisali Udruženje građana i ljubitelja prirode „Vilino kolo“, Udruženje žena iz Ćovdina i Društvo vodeničara iz Bistrice.

Drugog dana Sajma je predstavljena promotivna kampanja „ Petrovac na Mlavi – opština sa dva srca“ i koncept „Zdravlje, avantura, adrenalin i kultura“. Na štandu su gostovali glumci pozorišta „Dragoljub Milosavljević – Gula“ su najavili festival glumačkih ostvarenja „Gulini dani“.

Drugog dana štand TO posetio je predsednik opštine Duško Nedinić koji je u obraćanju medijima izrazio zadovoljstvo viđenim na promociji. On je istakao da je važan deo razvojnog procesa opštine turizam, a u prvim mesecima 2022. godine broj stranih posetilaca u opštini postigao je rekorde: U januaru 5700 noćenja i 4700 noćenja u februaru su odlični rezultati u odnosu na 2021. godinu kada je broj noćenja, u avgustu mesecu, u jeku sezone, iznosio 3700.

Koncept zdravlje, avantura, adrenalin, kultura objedinjuje sve sta savremenom turisti moze da pruzi ovaj kraj. Veliko interesovanje za predstavljene sadržaje vladalo je na štandu TO Petrovac na Mlavi. Na sajmu turizma predstavljen i novi sajt to Petrovac na mlavi.

Koncertom grupe „Elektrik“ i reklamnim materijalom Udruženje građana „Fabrika“ najavilo je 6. Muzički festival „Rokerijada“. Veliki interesovanje je vladalo i za planinarske staze i Via Ferratu Gornjak, a štand TO Petrovac na Mlavi obišla je i Vanja Nikolic, autorka popularne emisije „Sa Vanjom u planine“.

Poslednjeg dana Sajma predstavljeni su smeštajni kapaciteti i ugostiteljski sadržaji na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi.