Vesti

Regionalno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih sutra u Petrovcu na Mlavi

U Petrovcu na Mlavi sutra se održava Regionalno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih SIM Srbija. Karavan radosti i prijateljstva dovešće decu iz svih krajeva Srbije. Petrovac na Mlavi će biti domaćin SIM-ovcima iz Ćuprije, Požarevca, Beograda, Mladenovca, Kragujevca i mesta Vrelo u opštini Ub.

Mladi sportisti nadmetaće se u basketu 3 na 3, igri između dve vatre, atletici na 60 metara. U okviru regionalnog takmičenja odigraće se i Coca-Cola kup u fudbalu za devojčice i dečake 2006. godišta i 2011. godišta i mlađe.

Pored Petrovca na Mlavi regionalna finala se održavaju u Surdulici, Novom Pazaru i Kikindi. Najbolji sa ovih takmičenja plasiraće se na Državno finale koje će biti održano u Vrnjačkoj Banji od 4. do 10. jula.

Svečano otvaranje Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Petrovcu na Mlavi najavljeno je za 9,30 ispred Sportskog centra Dragutin Tomašević.

Sportski savez opštine Petrovac na Mlavi je partner Sportskih igara mladih SIM Srbija od 2017. godine. Mladi sportisti iz Petrovca na Mlavi su učestvovali i na međunarodnom finalu u Splitu.