Vesti

Ministarka Irena Vujović u Petrovcu na Mlavi obišla radove na izgradnji transfer stanice

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović je zajedno sa predsednikom opštine Petrovac na Mlavi Duškom Nedinićem obišla radove na izgradnji transfer stanice sa reciklažnim dvorištem – Centar za sakupljanje i separaciju komunalnog otpada, na lokaciji gradske deponije “Svine”.


Na katastarskoj lokaciji 4909 KO Petrovac na Mlavi odvija se izgradnja većeg broja objekata po svetskim standardima, među kojima su objekti za zaposlene, prijavnica, pretovarna rampa za neselektirani komunalni otpad, separatori, infiltracioni i protivpožarni bazeni. Ceo kompleks biće ograđen zelenim pojasom uz izgradnju pratećih unutrašnjih saobraćajnica i parkinga za vozila.


Ovo je do sada najveći infrastrukturni projekat koji je finansijski podržan od strane Vlade Republike Srbije i Ministarstva životne sredine i kojim će se trajno rešiti problem odlaganja komunalnog otpada na području petrovačke opštine.

“U Petrovcu na Mlavi gradićemo i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda koje će pokrivati potrebe oko 12.000 stanovnika. Želim da zahvalim predsedniku opštine Nediniću i njegovom timu što su imali spremne projekte i što su se obratili ministarstvu. Naš zajednički cilj je da unapredimo stanje životne sredine, a time i kvalitet života građana u ovom regionu” – rekla je danas Vujović.